LUONTO JA ULKOILU

LUONTO JA ULKOILU

Sotungin kylä sijoittuu Sipoonkorven kansallispuistoon

KALKINPOLTTAJANPOLKU (ent. Kalkkiruukin luontopolku)
Kalkinpolttajanpolku on mainio tapa tutustua Sotungin historiaan ja nykypäivään. Polulla voit tutkia jääkauden jälkiä, ihailla maisemia Vantaan korkeimmalla kohdalla sekä nauttia nuotiokahvit laavulla. Luontopolku kiertelee Håkansbölen kartanon vanhoja maita, jotka ovat vuodesta 1975 olleet Helsingin kaupungin omistuksessa. Metsissä, peltojen reunoilla sekä korkealla kalliolla kiemurteleva luontopolku on n. viiden kilometrin pituinen, mutta sen keskivaikea maasto vaatii kulkijalta reippautta ja rohkeaa mieltä. Kulkua opastavat vihreä-valkeat merkit, Luontopolku-viitat sekä oheisen esitteen mukaiset numeroidut tolpat luontopolkukohteissa.

KUUSIJÄRVEN ULKOILUALUE

Kuusijärven ulkoilualue sijaitsee Sotungin länsireunalla, Kuninkaanmäessä Vanhan Lahdentien varressa. Kuusijärvi on suosittu ulkoilualue kesät talvet. Jos lunta vain riittää, talvisin Kuusijärvelle pääsee myös Sotungin peltoja halkovia latuja pitkin Hakunilan urheilupuistosta. Kesäisin pieni ja lämmin järvi on suosittu uimapaikka. 

STORTRÄSK

Storträsk on pieni järvi (4,6 ha) metsän keskellä Helsingin rajalla. Järvelle pääsee Tasakalliontien kautta, jonka päästä löytyy myös parkkipaikka. Polku järvelle alkaa puomin lähellä olevan ilmoitustaulun viereltä. Järveen istutetaan etupäässä kirjolohta, mutta myös siikaa ja puronieriää. Luontaisesti järvessä kasvaa ahvenia ja haukia.

Kalastuslupia myy Cafe Kuusijärvi Kuusijärventie 3
01260 Vantaa
Puh. 010 322 7090
s-posti: info(a)cafekuusijarvi.fi

www.stortrask.com


VANTAAN LUONTOKOULU

Vantaan ympäristöyhdistyksen Luontokoulu tarjoaa ympäristötietoa ja -kasvatusta sekä järjestää erilaisia kursseja, retkiä ja tapahtumia koko perheelle.

Yhteystiedot:

Sotungintie 25 A, Sotunki, 01200 Vantaa
Puh. (09) 875 3057
www.vantaanluontokoulu.fi

Sähköposti:
toimisto@vantaanluontokoulu.fi 


HAKUNILAN URHEILUPUISTO
Sotuungin koulun vieressä sijaitseva urheilupuisto tarjoaa ulkoilumahdollisuuksia moneen lähtöön. Alueella on mm. yleisurheilukenttä, nurmikenttä, vapaanurmialue ja kaksi hiekkakenttää. Talvella jäädytetään kaukalo ja luistelualue, ja hiihtostadionin maastossa kiemurtelee tasokas, valaistu latuverkosto.
Yhteystiedot:
Hakunilan urheilupuisto, Luotikuja